ΤΟΞΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΧΗΜΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Toxic People

ΤΟΞΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΧΗΜΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Είναι βέβαιο! Κι εσύ έχεις βιώσει  τουλάχιστον μία τοξική σχέση! Το αν έχεις ζήσει παραπάνω, ή το πόσο διήρκησε, εξαρτάται από τις δικές σου αντοχές! Πριν όμως αρχίζεις να θυμώνεις, που θυμάσαι τι υπέμενες όσο καιρό βρισκόσουν σε αυτή, πριν αρχίσεις να απορείς γιατί είχες εγκαταλείψει έτσι τον εαυτό σου, ας δώσουμε μερικούς ορισμούς!

Τοξική είναι η σχέση- οποιασδήποτε κατηγορίας- που στο τέλος της ημέρας δεν σου φέρνει ευτυχία. Αντιθέτως, σου ρουφά την ενέργειά σου και σε αφήνει με μία αίσθηση έντασης, αγωνίας, στεναχώριας και λύπης.

Όταν βρίσκεσαι με μία τοξική σχέση, χάνεις το βασικότερο.. το χαμόγελό σου και το λόγο που ξυπνάς το πρωί! Συνήθως μία τοξική σχέση περιλαμβάνει κι ένα τοξικό άνθρωπο- όχι όμως απαραίτητα, αφού είναι πιθανό το ”εξαρτημένο” άτομο στη σχέση να είσαι εσύ. Όπως και να έχει, προτού αρχίσεις να βρίζεις αυτόν που σε έκανε να τραβήξεις όλα αυτά, ξεκίνα με την απόλυτη ομολογία! ΦΤΑΙΣ κι εσύ! Φυσικά φταις κι εσύ, που άφησες τόσο χώρο ανοιχτό, ώστε ο άλλος να εισβάλλει στη ζωή σου, να κυριαρχήσει και να επιβάλλει -έμμεσα ή άμεσα- τα θέλω του πάνω από τα δικά σου!

Η τοξική σχέση έχει πολλές μορφές κι εκδηλώσεις. Ο πιο ασφαλής οδηγός για να καταλάβεις εάν βρίσκεσαι σε μία τέτοια, είναι μία ανασκόπηση του τελευταίου 24ώρου σου με αυτό το άτομο: Πόσες φορές συγκρουστήκατε; Πόσες φορές σε υποτίμησε ή δεν σου είπε ένα ευχαριστώ; Πόσο εχθρική κι απόμακρη ήταν η στάση του απέναντί σου; Αν έχω μαντέψει σωστά, τότε μάλλον εσύ έχεις επιλέξει λάθος!

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι σπάνιο να βιώνεις μια τέτοια σχέση! Σε συμβουλεύω όμως να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, γιατί αυτές οι σχέσεις, αν και πολύ διδακτικές, σε μαθαίνουν με τον… δύσκολο τρόπο! Να θυμάσαι πάντα πως καθένας είναι υπεύθυνος μόνο για τον εαυτό του! Έτσι εσύ δεν μπορείς να αλλάξεις κανένα!

Κι αν θες να σώσεις κάποιον, ξεκίνα από τον εαυτό σου: Aγάπησε ανθρώπους που σε αγαπούν!!!