Εσύ είσαι η ευκαιρία σου

ευκαιρίες

Εσύ είσαι η ευκαιρία σου

Συχνά ακούω κάποιους να λένε «Αλλά…. Δεν υπάρχουν ευκαιρίες για μένα…», ή …’’Αν μου δινόταν εμένα η ευκαιρία, αν είχα αυτή τη δουλειά ή αυτά τα λεφτά, ή αυτές τις συνθήκες..’’

 

Λοιπόν, άκου κάτι νέο! Δεν υπάρχουν έτοιμες ευκαιρίες για σχεδόν κανέναν!!!

 

Τις ευκαιρίες τις γεννάμε εμείς!

 

Τις περισσότερες φορές, οι ευκαιρίες είναι το αποτέλεσμα της προετοιμασίας που κάνουμε καθημερινά, ακόμα και όταν δεν το γνωρίζουμε καν ή όταν δεν τις αναζητούμε συνειδητά. Η μαγεία στην ευκαιρία είναι ότι σου χτυπά την πόρτα όταν εσύ έχεις χτίσει το οικοδόμημα της! Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει μαγεία! Υπάρχει μόνο δουλειά, αγάπη, πάθος!

 

Οι ευκαιρίες είναι το αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείς το χρόνο και την ενέργειά σου καθημερινά. Οι ευκαιρίες είναι η επιστροφή της επένδυσης της εστίασής σου και η συνεχής προσπάθεια για κάτι. Όταν δίνεις κάτι σε κάτι- μελέτη, αφοσίωση, χρόνο, αγάπη, πίστη, επιμονή- αυτό δεν μένει στάσιμο, αλλά μετασχηματίζει όλα αυτά που του έδωσες σε κάτι δημιουργικό και νέο για εσένα!

 

Μια συμβουλή από εμένα, με βάση την προσωπική μου εμπειρία, μέχρι στιγμής. Μην έχεις εμμονή με την εύρεση ευκαιριών ως τελικό στόχο. Να είσαι ερωτευμένος και παθιασμένος με αυτό που κάνεις και να ζεις και να απολαμβάνεις κάθε εμπειρία σε αυτό. Απόλαυσε κάθε στιγμή. Δημιούργησε δουλειά για να νιώσεις την εκπλήρωσή της και μοιράσου το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς με άλλους ανθρώπους, με έναν τρόπο που θα τους προσφέρεις κάτι καλό.

Μην χάνεις το χρόνο σου ψάχνοντας ευκαιρίες! Αξιοποίησε το χρόνο σου κάνοντας αυτό που αγαπάς, που πιστεύεις, που νιώθεις πως σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

 

Και τότε, ευκαιρίες θα έρθουν σε εσένα. Θα έλκονται από τις πράξεις σου. Και το καλύτερο μέρος; Έχοντας κάνει όλη αυτή την προετοιμασία, θα μπορέσεις να τα αξιοποιήσεις, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χωρίς άγχος και αγωνία, καθώς όλα θα είναι κτήμα σου. Χωρίς ανασφάλεια, αλλά με ενθουσιασμό γιατί θα ξέρεις πως έχει έρθει η ώρα να κάνεις αυτό που λαχταρούσες τόσο καιρό να κάνεις!

 

Tην επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώθεις ότι δεν έχεις όσα αξίζεις, που δεν αναγνωρίζονται οι ικανότητές σου, τα προσόντα σου ή οι δυνατότητές σου, να θυμάσαι πως καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη, και πως ίσως πίσω από την επόμενη γωνία κρύβεται η δική σου ευκαιρία!!!